Duurzaamheid

Vifit is 'On the way to Planet Proof'!

Duurzaamheid vinden we bij Vifit belangrijk. Daarom is Vifit Drinkyoghurt verkrijgbaar onder het ‘On the way to Planet Proof’-keurmerk. Dit is een keurmerk van Stichting Milieukeur dat extra eisen stelt op het gebied van duurzaamheid en zich specifiek richt op de thema’s dierenwelzijn, natuur en klimaat. Je herkent het aan het logo ‘On the way to Planet proof’ op de verpakkingen. Meer informatie is te vinden op www.planetproof.nl

Duurzame verpakkingen

We proberen onze verpakkingen steeds duurzamer te maken. Zo gebruiken we steeds minder verpakkingsmateriaal en wordt het materiaal dat we gebruiken constant verder verduurzaamd.

FSC

Onze drankenkartons bestaan voor het overgrote deel uit karton. Dit karton wordt gemaakt van FSC gecertificeerd papier. Het FSC keurmerk geeft zekerheid dat het hout, dat als grondstof voor papier wordt gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. FSC (Forest Stewardship Council) is wereldwijd dé organisatie die zich inzet voor verantwoord beheer van bossen, zodat economische, ecologische en sociale belangen in balans zijn.

Recycling van drankenkartons

Al onze drankenkartons zijn recyclebaar. In Nederland kunnen gemeenten verpakkingen apart inzamelen om te worden gerecycled. Hoe er wordt ingezameld, verschilt per gemeente. Kijk op de website van uw gemeente hoe verpakkingen in uw gemeente worden ingezameld.

Hernieuwbaar plastic

Onze drankenkartons hebben een plastic sluiting en een dun plastic laagje dat het pak vloeistofdicht maakt. Voor de hoeveelheid plastic die we voor onze pakken nodig hebben, wordt hernieuwbaar plastic ingekocht, dat is gemaakt van biomassa in plaats van fossiele grondstof (olie). Hiermee stimuleren we de duurzame productie van hernieuwbaar plastic.