Duurzame verpakking

We streven ernaar onze verpakkingen steeds duurzamer te maken. We gebruiken steeds minder verpakkingsmateriaal en het materiaal dat we gebruiken, wordt steeds verder verduurzaamd. 
 • Recycling
  De materialen, die we voor onze verpakkingen gebruiken zijn 100% recyclebaar. In Nederland kunnen gemeenten gebruikte verpakkingen apart inzamelen om te worden gerecycled. Hoe er wordt ingezameld, verschilt per gemeente. Kijk op de website van uw gemeente hoe verpakkingen in uw gemeente worden ingezameld. 

 • FSC
  Onze pakken bestaan voor het overgrote deel uit karton. Dit karton wordt gemaakt van FSC-­gecertificeerd karton. Het FSC­keurmerk geeft de zekerheid dat het hout, dat als grondstof voor het papier wordt gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. FSC (Forest Stewardship Council) is wereldwijd dé organisatie die zich inzet voor verantwoord beheer van bossen, zodat economische, ecologische en sociale belangen in balans zijn.
   
 • Bioplastic
  Onze pakken hebben een plastic sluiting en een dun plastic laagje dat het pak vloeistofdicht maakt. Voor de hoeveelheid plastic die we voor onze pakken nodig hebben, wordt bioplastic ingekocht, die is gemaakt van biomassa in plaats van fossiele grondstof (olie). Hiermee stimuleren wij de duurzame productie van hernieuwbaar plastic. De milieubelasting van onze pakken is hierdoor 20% lager dan voorheen.